ШОК ЗА ВМРОНИТЕ, СОЛЗИ ТЕЧАТ: Грчки воен оркестар ја свиреше химната на Северна Македонија во сред Скопје!

0
999

Воените оркестри на Армиите на Северна Македонија, Грција, САД, Велика Британија и Словенија ги интонираа заедно химните на Северна Македонија и на НАТО, по повод одбележувањето на 70-годишнината на Алијансата.

„Убедена сум дека петте воени оркестри на Република Северна Македонија, Грција, САД, Велика Британија и Словенија ќе ни приредат настан чие што ехо ќе биде посилно од кој било збор, вклучувајќи и мој, и настан кој нема да не остави рамнодушни”, изјави Шекеринска пред почетокот на концертот.