ШОКАНТНО : ТОНКАТА СИНОТ МАКЕДОНСКИ ОД КИЧЕО ГИ ВРАБОТИЛ СИТЕ РОДНИНИ ДО СЕДМО КОЛЕНО ВО МЕПСО, ЕЛЕМ, ВЛАДА! НЕПОТИСТ БРОЈ ЈЕДАН!!!

0
3386

НЕПОТИЗМОТ НА АНТОНИО МИЛОШОСКИ

Неколку дена наназад го слушаме пратеникот и екс министер Антонио Милошоски како со полна уста зборува за непотизам и роднински вработувања низ државните институции, но одбива да каже нешто и за себе. Па еве да го потсетиме како од позиција на министер за надворешни работи и пратеник во Собранието успеал да ги вработи:
1. Снаата Александра Милошоска во УЈП
2. Вујкото Владимир Коруновски во Агенција за катастар
3. Братучедот Станко Коруновски во Централен регистар
4. Братучетката Елизабета Коруновска директор на основно училиште
5. Зетот Марјан Коруновски како раководител во МЕПСО
6. Братучетката Јелица Милошеска во ЈП Водовод и канализација
Прашуваме јавно дали Антонио Милошоски ќе ги повика своите роднини да ги напуштат позициите низ државните институции(од етички и морални причини) кои ги добиле додека тој е на високи позиции во извршната и законодавната власт? Дали Антикорупциска ќе ги истражи овие партиско-роднински вработувања? ТИ Антонио Милошоски немаш право да зборуваш за непотизам се додека твоите роднини се поставени на работни позиции кои се финансираат од парите на граѓаните.

Фејсбук пост на фан пејџот ,,Криминалите на ВМРО-ДПМНЕ”.