ШОКАНТНО, ПА КАКО Е ОВА МОЖНО: ВЛАДИКАТА ПЕТАР ШИРЕШЕ АЛБАНОФОБИЈА ВО ЖИВО НА ТВ АЛФА

0
1144

Ова е просто неверојатно, владика на МПЦ, владиката Петар со говор на омраза кон Албанците на национална телевизија?!?!

Еј која е таа дрскост, никој ништо не ми може, во 2020-та, да ја злоупотребиш мантијата и да трескаш политика и тоа од 19-ти век, ШЕШЕЉОВСКА политика со која го хушкаш народот на граѓанска војна?!?! А свештеник си, владика и тоа, кој треба да биде пример за младите свештеници во својата пелагониска епархија?!?!

Па која е ова зелка простачка и ненормална?!?!