ШОКАНТНО, ОВА НИКОЈ НЕ ГО ОЧЕКУВАШЕ: ВМРО ДПМНЕ ГИ НАПАДНА КОМИТИТЕ ДЕКА РАБОТАТ ЗА СДСМ?!?!?!

0
1708

Во сосема неочекуван потег, ВМРО ДПМНЕ преку својот портал Курир ги нападна комитите и сите протестанти вчера со теза дека работат за СДСМ и владата?!?!?!

Со оваа теза тие сакаат да утепаат две муви, ем да се исперат за 27-ми април, одејќи со тезата дека СДСМ го исценирал и креирал 27-ми април, но и дека вчерашните протести се некаков мрачен заговор со што сакаат да се пресметаат со Филип Петровски и Јанко Бачев кои беа водачи на вчерашните протести.

Но ова е сепак комично затоа што во исто време, ВМРО ДПМНЕ уште зборува дека 27-ми април бил нормална реакција на провокација од страна на СДСМ и ДУИ?!?!

Исто така, вчера во Битола, Мицковски рече дека ќе го брани името по цена на својот живот, што беше зелено светло за насилства пред собрание?!?!

Очигледно е дека во ВМРО ДПМНЕ владее општ хаос и тотално бунило и не знаат кој пат да го фатат!!!