ШОКАНТНО, ОВА НЕ СЕ ЛУЃЕ, ОВА СЕ МОНСТРУМИ – ЕВРЕЈКАТА МИЗРАХИ ПРОТИВ ПРИМАЊЕ БЕГАЛЦИ ОД АВГАНИСТАН?!?!

0
1249

– Во Европа не ги примаат а ние ќе ги примиме?! Зошто? Имаме ли пари за да ги примиме? Дали е безбедно да ги примиме? Заев лаже дека е хуман, досега не покажа таква хуманост кон народот…

Рашел Мизрахи, горда Еврејка, која би требало да знае за вековниот прогон на еврејскиот народ кој бегал од анти семитизмот и фашизмот од цел свет и прво биле примени во САД а најспосле како народ бил примен од Британија во Палестина за да си формира своја држава, сега е против помагање на бегалците од Авганистан?!?!

Овие не се луѓе, овие се монструми, немаат ниту душа ниту срце ниту пак почитуваат историја, минато, корени на својот народ…

Ние не сакаме да и забраниме на Мизрахи да биде себичен и лош човек, но таа цело време го акцентира своето еврејско потекло а тоа со себе носи и една историја на еден измачен прогонет народ кој бил бркан и убиван со векови на целата земјина топка и сега да излезеш со ваков став е безмалку зачудувачки…