ШОКАНТНО, НА ПРИЈАТЕЛЧЕТО ХИПО ОВА МУ СЕ ДОПАЃА: ГЕРО ГО СОВЕТУВА ЗАЕВ ДА ИМ ДАДЕ АМНЕСТИЈА НА ГРУЕВЦИ И НА ОБВИНЕТИТЕ ЗА 27-МИ АПРИЛ?!?!

0
1611

Геро однапред го обвинува Заев дека ќе поминел на изборите лошо, дека не сакал да попушти во преговорите со ВМРО ДПМНЕ, и го советува да попушти.

А кои се барањата на ВМРО ДПМНЕ? Амнестија за Груевци и за обвинетите од 27-ми април!!!! И Геро практично бара од Заев да му угоди околу тие барања?!?!

Стариот пријател Хипо лајк дис!!!

Затоа, мојот едноставен совет до Заев и до Мицковски е овој – седнете на маса, направете разумен компромис, попуштете двајцата и дајте веднаш да ја заграпчиме шансата! Има време за избори. Еве, напролет, на претседателските избори, ќе си ги измерите силите. Работава не држи до пролет. Досегашниот неуспех, како што вели Хенри Форд, е можност човек да се обиде да биде помудар.

Линк до целата колумна, ОВДЕ.