ШОКАНТНО : Насилниците правеле ортоми, сакале да ги задават пратениците? Заедно со Бетмен Голтат и Дамовски ХУЛИГАНИТЕ треба да одговараат не за насилство туку за убиство!

0
2113

Целата македонска јавност имаше можност синоќа да види што се случува во Собранието, но оние што беа внатре, опишуваат дека ситуацијата била многу пострашна.

Според информациите на универзитетскиот професор Владимир Пивоваров, дел од насилниците правеле и ортоми, од каблите на камерите и опремата на новинарите, со кои наводно имале намера да ги задават пратениците.

-Во тој момент кога навистина имале страв дека им е загрозен животот, еден од припадниците на обезбедувањето испукува куршум, што е нормална реакција, бидејќи проценил дека неговиот живот, но и на оние што ги обезбедува е загрозен. По она што јас го видов, според повредите на пратениците, насилниците треба да одговараат не за насилство, туку за обид за убиство, вели Пивоваров.