ШОКАНТНО – МИЦКОВСКИ ЈА ВРАЌА КАЛИМЕРО НАДВОРЕШНАТА ПОЛИТИКА ОД ВРЕМЕТО НА ГРУЕВИЗМОТ! МИЦКОВСКИ : НЕ МИ Е ГАЈЛЕ ШТО МИСЛИ И ШТО БАРА НИКОЈ ОД ЗЕМЈАВА!

0
1376

– Не ми е гајле што се случува во Бугарија, не ми е гајле што бара од нас светот, доволно попуштавме, јас не прифаќам веќе никакви компромиси, доволно дадовме овие 30 години, од сега натамау никој не смее од нас ништо да побара. Додека сум јас на чело на ВМРО ДПМНЕ, не смее да стане збор за некаков компромис и некакви отстапки за што и да било!

Мицковски на ТВ Алфа најавува дека во ВМРО ДПМНЕ се враќа КАЛИМЕРО нардворешната политика од времето на Груевизмот каде народот се храбреше да се сврти против цел свет и сите да плачеме колку е светот нефер и суров како нема правда и како ние Гоцевата Раса ќе му се спротиставиме на целиот свет и ако треба корења ќе јадеме, со изклучок на врвот на ВМРО ДПМНЕ кои јадеа 100е вредни бифтеци од елени, муфлони и коњи.