ШОКАНТНО: КОЊАНИЦИТЕ НА МИЗРАХИ СЕ ПОСРАМОТИЈА, НАПРАВИЈА ИНЦИДЕНТ ВО КРУШЕВО – ПИЈАНИ ЛУМПУВАЛЕ ЦЕЛА НОЌ НА КРАЈ СЕ СТЕПАЛЕ ВО КРУШЕВО, ПОЛИЦИЈАТА МОРАЛА ДА ПУКА СО ПИШТОЛ ДА ГИ СМИРИ!

0
136

На 01.08.2020 год. во 02.05 часот во ОВР-ПС-Крушево, од страна на полицискиот службеник Б.А. кој вршел патролна служба на м.в. „Гумење“ – Крушево забележал тепачка помеѓу лицето К.К. од Крушево,од една страна, и лицата Х.Ј. од Скопје, Ј.Ѓ. од Скопје, Н.А.од Скопје, Ј.Б. од Скопје, и Ј.С. од Скопје, од другата страна, при што меѓусебно си размениле по неколку удари со раце и нозе.Горе наведените лица биле дојдени со коњаницата од Лисиче -Скопје. Заради спречување на тепачката од страна на УПС Б.А. од ОВР-ПС-Крушево од службениот пиштол испукал еден предупредувачки куршум, при што тепачката престанала.