ШОКАНТНО – КАРАКАЧАНОВ БЕСРАМНО ЈА ЛАЖЕ БУГАРСКАТА ЈАВНОСТ: НЕКОЈ МИНИСТЕР ОД ВЛАДАТА ВО МАКЕДОНИЈА ГО ИМА СТОПИРАНО ГРАДЕЊЕТО НА КОРИДОРОТ 8, ОД СТРАВ ОД БУГАРСКО ВЛИЈАНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА?!?!

0
1591

Во интервју за бугарска телевизија БУГАРИЈА ОН ЕР, лидерот на ВМРО БНД и министер за одбрана на Бугарија, Красимир Каракачанов ја лаже бугарската јавност дека некој министер во владата на Северна Македонија на владина седница побарал стопирање на изградбата на коридорот 8 затоа што тоа ќе значело големо бугарско влијание во земјата.

Ова е чиста лага ако се знае дека изградбата на коридорот е во тек и секој што ќе помине по патот Куманово – Паланка – Деве Баир ќеги види машините на сред пат кои ставаат асфалт, реновираат и прошируваат мостови, буквално се гради со полна пареа и тоа е видливо за сите, некој бугарски новинар нека земе камера и нека сними со возило и ќе се увери дека Каракачанов лаже.

Исто така се гради и пругата но во моментов е стопирана изградбата затоа што изведувачот се откажа од проектот поради свои проблеми или банкрот или нешто слично, се бара нов изведувач на тендер во моментов и тоа ќе продолжи со изградбата.

Просто е неверојатно како сега Каракачанов и Захариева бараат нови и нови изговори секој ден за да ја убедат бугарската и европската јавност зошто ни ставиле вето. Па имате изјава дека биле лути што сме го дале небото на грчките авиони, па измислуваат дека сме блокирале бугарски странски инвестиции што е нон сенс ако се знае дека ние мака мачиме да донесеме странски инвестиции а сега најново е дека сме го прекинале изградбата на коридорот 8?!?!

Дел од тој коридор е и автопатот Охрид – Кичево кој треба да се поврзе потоа со Ќафасан и да оди до Драч, тоа е всушност коридорот 8, да се поврзат двете пристаништа Драч со Бургас. Па ние за автопатот Кичево – Охрид дадовме безмалку 1 милијарда евра и тој се гради со полна пареа и Карачанов лаже дека е стопирна коридорот?!?!?!

Зошто вака лажат Бугарите? Па и со изјавите се многу тврди и директни и навредуваат цел народ и после плачар дека имало говор на омраза, просто човек да помисли како да сакаат да не провоцираат за намерно да има омраза за никад да не влеземе во ЕУ, како Македонија во ЕУ да е најголема закана за Бугарија?!?!