ШОКАНТНО ИНТЕРВЈУ НА ПРОФЕСОРОТ И СОВЕТНИК НА ДПМНЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ, ВЛАДО ПОПОВСКИ: Бомбите на Заев ги стресоа темелите на општеството, има индиции за сериозни криминали, оваа влада треба да се провери кај народот на избори!!!

0
1489

popovski

Шокантно интервју на професорот и советник во град Скопје од редовите на ДПМНЕ, Владо Поповски кој за порталот Фактор.мк фрла дрва и камњења по владата на ВМРО ДПМНЕ:

Собранието, во нарeдниот период, ќе мора да излезе од сенка на Владата. Изборите мора да бидат мониторирани од домашни и странски набљудувачи. По дефиницијата Влада е сервис на граѓани. , а не се граѓаните сервис на Владата. Добро е што ќе има избори,  бидејќи треба да се провери  мандатот на актуелна владејачка гарнитура,  по  објавувањето на т.н .бомби на СДСМ што создадоа голема конфузија  во јавноста.

Тие бомби не се еднозначни и тие во секој случај покажаа изораност на системот особено на институциите. Второ,  натрупаа  толку многу проблеми, почнаа да ги тресат темeлите на општество и на државата. Токму затоа  потребно е низ една легална  постапка ако не веднаш, тогаш   за релативно кусо период да се даде одговор на сомнежи и обнивување од страна на СДСМ а се адресирани до власта.    

Сите индикации кои што укажуваат на евентулани злоупотребни од страна на власт кои што имаа инкриминирачи   дејствија треба да бидат  испитани, тоа е во делот на правната   разврска.  На ниво на политичка одговорност тоа би можело да се разреши со формирање на Анкетни комисии во Собрание кој што би имало паритетен состав и  каде претседател би бил од  редовите на опозицијата.

Целото интервју на порталот Фактор.мк