ШОКАНТНО: ДИМЧЕ АПАСИЕВ И ЛЕВИЦА ДОБИЈА 300 000 ЕВРА ОД БУЏЕТОТ?!?!?!

0
1068

Од Буџетот на Македонија за избори во 2017-та година политичката партија ,,Левица” добила фантастични 300.000 евра.

Додека што се однесува до изборите за 2020-та година според бројот на излезени гласачи на политичките партии ,,Левица” нема да добие ни скршено евро.

Од партиите кои учестуваа на изборите, а нема да добијат пари се коалицијата за Правда и Промени, Левица, ПДП и Либералната партија. Тие не  го освоија минимумот од 1.5 отсто гласови потребни за да може да добијат средства од Буџетот.