ШОКАНТНО, ГРУЈО РЕШИЛ ДА СЕ ПРАВИ НАУДРЕН: На лидерската средба наместо за техничка влада решил да го престави владиниот акционен план за реформи?!

0
1216

Премиерот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, го претстави владиниот нацрт план за примена на препораките што се однесуваат на системски реформи во областа на владеење на правото што е потребно да се спроведат согласно точката 6 од договорот од 2 јуни.

gruevski9-540x296

Тоа го соопшти СДСМ во известување за денешната лидерска средба во Клубот на пратениците.

„Лидерите на главните политички партии се состанаа денеска за да ги продолжат дискусиите за точната организација на владата што ќе ги подготви изборите, како што е предвидено во шестата точка од договорот од 2-ри јуни.

Во овој контекст лидерите се договорија да се состанат повторно во деновите што следуваат“, се вели во соопштението.