ШОКАНТНО – ГРУЈО ПОЧНА ДА ЗБОРУВА ЗА ГРАЃАНСКА ВОЈНА : Ние имаме партиска армија која знам дека чека да му нанесе вмровски одговор на СДСМ и тие ќе бегаат до ПАПУА НОВА ГВИНЕЈА?!?!?!

0
1070

grujoarmija

Груевску упати директна закана до опозицијата при крајот на својот говор во Охрид!

“Ние имаме армија на подржувачи која знам дека чека сигнал да се пресмета со опозицијата и тие тогаш ќе бегаат до Папуа Нова Гвинеја, но ние нема да го направиме тоа, ние имаме други планови за Македонија” истакна Груевски во Охрид.

Ова е прв пат премиер во говор да спомнал физичка пресметка со спротивната политичка групација, и само зборува за тоа колку е Груевски очаен и забеган! Да споменеш па макар и вака судир на двата блока и бегање на едните надвор од земјата е скандалозно, неодговорно и ненормално! Заедно со инсценираниот напад на Гошинце, не осудувањето на венецот за Борјан туку исмевањето на скандалот и сега ова спомнување на физички судир на приврзаниците на двата политички блока се знак дека Груевски навистина спрема црно сценарио за свој спас и ова сите актери во кризата треба да го земат во предвид овој нов момент!

Овие закани на Груевски доаѓаат во пресрет на најавените маршеви на опозицијата во Мај и очигледно е дека Груевски е многу уплашен од тие маршеви кои можат да бидат многу радикални и масовни и лоши за неговиот режим а со тоа и лоши по неговата лична судбина затоа што повеќе од веројатно е дека тој ќе заглави во затвор и ќе скапи таму на казна од 30 години и повеќе!