ШОКАНТНО: Грујо му признал на Ван Хојте колку има вработени во администрација – За 10 години ја зголемил државната администрација за неверојатна бројка од 100 000 партиски војници!

0
727

Nikola-Gruevski

Новинарката Оливера трајковска во најновата емисија Вин Вин откри дека Груевски конечно за прв пат признал колкава е бројката на административци вработени во државната администрација.

Тоа го направил за време на преговорите со експертот Ван Хојте. Бројката која Грујо ја кажал е 120 000. Ако на ова се додаде бројката вработени во јавните претријатија и регулаторни тела и општините тогаш бројката би се качила на 160 000 буџетари!

Пред 10 години оваа бројка изнесуваше околу 60 000. За десет години Грујо набутал 100 000 партиски војници на буџетска цицка!!! Со списоците од 15 гласачи кои овие мора да ги направат за да останат на работа, Грујо има загарантирани минимум 300 000 гласови со кои се одржува на власт за да краде!!! Заедно со 10-те милиона евра годишно за пропаганда и партиското судство со кое се одмаздува на политичките противници и тендерите кои ги дели на партиските фирми и олигарси, плус национализамот, ова е тајната за успехот на ова бедно и расипано клептоманче и хоштаплерче злобно расипано!