(ВИДЕО) ШОКАНТНО, ГРУЈО Е ГОТОВ, ФАТЕН Е СО СПУШТЕНИ ГАЌИ: Еве го законот за двојазичност кој Грујо и Али тајно го договориле, изгласан е во 2011-та во собранието на Република Македонија!!!

0
3676

Денеска цела Македонија го споделува видеото на кое се слуша како Ахмети и Грујо ја договориле двојазичноста во Македонија. Еве линк до видето овде.

Еве го законот кој произлегол од тој договор, со него Албанскиот јазик станува официјален јазик на целата територија на Република Македонија!

Законот е донесен на сила во 2011-та година кога му се направени и дополнителни измени, се гледаат и потписите на Трајко Вељановски и Ѓорѓи Иванов со што тој стапил на сила пред 5 години!!!

horhejazikmakedonija