ШОКАНТНО: Али Ахмети, ја раскажа целата битка во Диво Насеље, терористите биле цело време на телефонска линија со него од почеток молеле да се предадат откако барањето за да им отвори коридор за да избегаат тој веднаш го одбил!

0
1676

Уште од самиот почеток на акцијата во Диво Насеље, терористите панично му ѕвонеле на Али Ахмети и барале тој да им овозможи коридор за да избегаат.

alialsat2

 

Откако тој тоа веднаш го одбил, тие почнале да молат да им договори предавање ама да им ветат дека нема веднаш да бидат убиени. Потоа цело време преговарањето било макеоднската полиција да не ги убие на предавање и Али Ахмети го притиснал Груевски тие да не се убијат затоа што потоа самиот Ахмети ќе имал проблем да ги држи Албанците мирни по тој инцидент.

На самото предавање наместо 30 се прдале 22-ва, осум се исплашиле да не бидат убиени и настанало пукање и починале двајца полицајци. Тие што останале внатре во куќите повторно се јавиле на Ахмети и молеле пак да ги спасува затоа што почнале да горат живи во запалените куќи.

ОБСЕ одбило да се врати по втор пат и да ги вади терористите. На снимките од МВР не се виде тоај момент дека ОБСе било вклучено во предавањето на терористите.