ШОКАНТНА ИЗЈАВА НА МИЦКОВСКИ: АКО СТАНАМ ПРЕМИЕР, ЛИЧНО НЕМА ДА ГО ПОЧИТУВАМ ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, ЗА МЕНЕ ИМЕТО НА ЗЕМЈАВА Е МАКЕДОНИЈА!

0
926

– За мене името на земјава е Македонија, никогаш нема да се согласам со промената на името и со договорот од Преспа, нема да го укинеме, но нема да го почитуваме, нема да го користиме новото име во нашите говори, настапи итн…

Практично ова ќе значи конфликт со Грција, вето за преговорите за ЕУ и можно исфрлање од НАТО поради кршење на договорот со кој земјата беше примена во НАТО.

Да не збориме за конфликтот директно со Грција како ќе се одрази врз економијата и стабилноста на регионот, можно е пак да ни репнат ембарго и да ни ја уништат економијата како одмазда за нашето несериозно поведение.

Меѓународни договори спонзорирани од Германија, САД, Франција, Британија така лесно да ги газиш како да се тоалет папир, тоа страшно ќе се одрази врз земјава…

Мицко е како МАЛИ ЏОКИЦА како замишља меѓународна политика!