ШОКАНТНА АНАЛИЗА НА ПРИЗМА: ПРЕДМЕТОТ ИМПЕРИЈА СЕ СОСТОИ ОД 100 000 ДОКУМЕНТИ ЗА КРИМНАЛНИ ЗДЕЛКИ НА КАМЧЕВИ УНАЗАД 20 ГОДИНИ, ШТЕТАТА СЕ МЕРИ ВО ДЕСЕТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА!!!

0
1173

Вештаците во „Империја“ имаат полни раце работа. Станува збор за околу 100.000 документи.

Обвинители велат дека само за продажбата на „ЗИК Пелагонија“ ќе требаат 3 обвинителства поради многубројните трансакции.

Проценетата штета се мери во десетици милиони евра!

Во продолжението, односно во вториот, понов и посложен дел од истрагата, се намножуваат 15-тина офшор-компании од Белизе, Панама, Сејшели, Британските Девствени Острови, Кипар, Лугано, кои отвораат и затвораат фирми во Македонија.

На пример, основачи на фирмата „Аџибадем Систина“ се „Хоспитал менаџмент груп“ од САД и „Груп оф хоспиталс Корп“ од Панама. Основачи на фирмите „Мала Богородица ДООЕЛ“ се „Центоком“ и „Глобал фајнанс Груп“ од САД. Со нив, со години се прави купопродажба на удели, купување имот, различни други трансфери…

Целата сторија на ПРИЗМА ОВДЕ