ШКРИЈЕЉ : ДПМНЕ НИКОГАШ НЕ НОСЕЛЕ ОДЛУКИ ВО КОРИСТ НА ДРЖАВАТА И ГРАЃАНИТЕ

0
95

Одговор на новинарско прашање, Санела Шкријељ, пратеничка

Одговор: Тоа е прашање повеќе за нив не би навлегувале во тоа. Меѓуоа она што сметам е дека секој одговорен и сериозен политички субјект во нашата држава е свесен дека ДПМНЕ никогаш не носеле одлуки во корист на државата и граѓаните, напротив секогаш работеле на штета на граѓаните.

Единствена цел на ДПМНЕ секогаш била да ја држат државата заробена, изолирана наспроти европската агенда којашто секој политички субјект во државата ја поддржува.