ШИЛЕГОВ: ВО СКОПЈЕ ИМА 750 КОЛЕКТИВНИ ЗГРАДИ КОИ НЕ СЕ ПРИКЛУЧЕНИ НА ПАРНО, СИТЕ ЌЕ ГИ ПОВРЗЕМЕ НА МРЕЖАТА КОГА ЌЕ ЈА ПРЕЗЕМЕМЕ ОД БЕГ!

0
549

– Во Скопје во моментов има околу 750 колективни згради за домување кои не се приклучени на парно, сите тие имаме намера да ги приклучиме на топловодната мрежа откако ќе го преземеме системот од БЕГ кој нелегално им е даден, таков ресурс не се дава на приватен сектор, со тоа градот и државата треба да се борат против загадувањето!

Градоначалникот Шилегов во емисијата Во Фокусот на Мактел Интернет ТВ.