ШЕЌЕРИНСКА: Поминаа 17 години од Охридскиот рамковен договор. Тоа беа моменти на искушение, но покажавме дека сакаме да живееме заедно!

0
429

Поминаа 17 години од Охридскиот рамковен договор. Тоа беа моменти на искушение, но покажавме дека сакаме да живееме заедно. Договорот воспостави доверба помеѓу различните етнички заедници во Македонија.
Почит кон сите со кои пред 17 години смогнавме сили по исцрпувачките преговори да постигнеме договор.