Шекеринска во Пробиштип: Ќе бараме и мониторинг на важни предмети, но и одговорност, судиите и обвинителите се обврзани да делат правда, никој нема да биде над законот

0
410

Ќе бараме одговорност од судиите и обвинителите, кои ја злоупотребиле функцијата и нема да дозволиме никој да суди или да амнестира партиски. Законот ги обврзува да делат правда, а не оправдување, истакна заменик претседателката на СДСМ Радмила Шекеринска  во Пробиштип.

Нема да отстапиме од битката да има правда за сите, затоа што ако нема правда нема да има мир и напредок. Затоа ќе бараме и мониторинг од ЕУ за сите важни предмети, ама ќе бараме и одговорност од оние кои преку злоупотреби на поранешните моќници повторно им дале имунитет. И тоа е правиот пат во државата, никој па ни власта да не е над законот, порача Шекеринска.