Шапуриќ: Сиот договорен тутун ќе се откупи до 29 февруари

0
713

Директорот на Државниот земјоделски инспекторат, Зоран Шапуриќ,
градоначалникот Илија Јованоски и раководителот на Подрачната единица на
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство – Прилеп,
Зоран Пачешкоски, денеска беа во посета на откупниот пункт на компанијата
„Алијанса“ во Прилеп, каде извршија увид во начинот на кој се откупуваат
преостанатите договорени количества на тутун од годинешната реколта.