Чешкиот премиер Бабшиш го пофали Заев: Северна Македонија треба да е среќна со ваков премиер!

0
344

Чешкиот премиер Андреј Бабиш истакна дека Македонија е најдобриот кандидат за членство во НАТО и ЕУ и сите услови се исполнети за отпочнување преговори.

„Граѓаните на Северна Македонија треба да се среќни што имаат ваков премиер. Важно е кога политичарите го исполнуваат тоа што го ветуваат. Доколку не се исполни тоа, ќе биде многу лошо. Сметам дека сите европски политичари треба тоа да го сфатат. Северна Македонија покажа деа е најдобриот кандидат, сите услови ги исполни и можеме да почнеме со официјалните преговори“, истакна Бабиш.