Чауш: Ми се заканија дека ќе ми го уапсат целото семејство

0
482

Пред почетокот на судскиот процес за Захир Бекири-Чауш, неговиот адвокат Мирослав Вујиќ  за Телма изјавил дека тој не ги видел доказите кои ги има Обвинителството.

Заради ова, тој бара одлагање на процесот. Истотака, Вујиќ тврди и дека неговиот клиент бил држен во Основното јавно обвинителство, каде му било вршено притисок, трпел закани и добивал непринципиелни предлози.