ЦУК: МНОГУ ВНИМАВАМЕ ДА НЕ ПРАТИМЕ ЖИВА СИЛА ДА ГАСИ МЕЃУ ДВА ОГНА ПА ДА НИ СЕ СЛУЧИ ТРАГЕДИЈА ДА НИ ИЗГОРАТ ЛУЃЕТО

0
226

– Многу внимаваме на теренот и на дувањето на ветерот и правиме анализи пред да пратиме жива сила да гаси за да не ни се случи да бидат опколени со оган од сите страни па да ни се случи голема трагедија, тоа ни е многу важно во гасењето на пожарите, таму каде ни е страв од такво нешто праќаме хеликоптери или пак го чекаме оганот на место каде е безбедно да се гаси…

Портпаролот на ЦУК на денешниот прес во 17 часот.