ЦРНО ИМ СЕ ПИШУВА НА ПЧЕЛИТЕ ОД ХОТЕЛОТ НА ТИМЧО, МОЖЕ ДА ГО ЈАДАТ СТАПОТ : ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ВРШИ АВИОНСКА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ПРОТИВ ВОЗРАСНИ ФОРМИ НА КОМАРЦИ

0
570
СООПШТЕНИЕ
Скопје, 25.07.2023 година
Авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци
Градот Скопје ги известува граѓаните дека на 27 и на  28.07.2023 година (четврток и петок), во раните утрински часови, ќе се реализира четвртата фаза од авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на градот Скопје.
Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истите термини.
Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.
Со почит,
Град Скопје
Oдделение за односи со јавностa