ЦРВЕНА МЛАДИНА НА ЛЕВИЦА : ПОДАВАМЕ РАКА НА МАЛКУМИНАТА ИСКРЕНИ И ЧЕСНИ ЛЕВИЧАРИ ВО СДСМ

0
80

Црвена Младина со герила акција пред седиштето на СДСМ за време на внатрепартиските избори за претседател. На нивниот Фејсбук профил тие пишуваат дека одлучиле да подадат рака на малкумината искрени и чесни левичари за кои веруваат дека ги има во СДСМ.

„Со акцијата, им порачавме на сите вистински левичари во СДСМ дека вратите на Левица се отворени за нив. Спремни сме да ги пречекаме сите кои се борат за праведно и солидарно општество. На присутните им поделивме пристапници за членство во политичката партија Левица.

Црвена Младина ќе продолжи со своите активности и ќе стои на страната на работниците и ситр угнетени. Нашата борба е борба за социјална правда, еднаквост и слобода“ напишаа од Црвена Младина