ЦИА шокирана од стилот на Васил Тупурковски: Облечен е во блузи со отворени крагни кои висат на големиот стомак

0
4524

Разузнавачите на ЦИА биле изненадени од облекувањето, физичкиот изглед и воопшто од однесувањето на Васил Тупурковски – Циле кој на 35 години стана најмлад член на президиумот на Сојузот на комунистите на Југославија, пренесе А1 он.

Ноншалантното облекување на Тупурковски, станало цел на анализа на ЦИА. Тие напишале дека во 1986 година тој учествувал на конференција посветена на Југославија во Вашингтон каде дошол со чуден бекраунд.tupurkoski

Целата сторија може да ја прочитате ОВДЕ