ЦИА МУ СЕ ОДМАЗДИ НА ПУТИН ЗА СНИМКАТА СО ЗАЕВ: АМЕРИКАНСКИ МЕДИУМИ ОБЈАВИЈА АУДИО СНИМКА НА КОЈА БЛИСКИ СОВЕТНИЦИ НА ПУТИН РАЗГОВАРААТ КАКО ДА ЈА ФИНАНСИРААТ КАМПАЊАТА НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ВИЦЕ ПРЕМИЕР САЛВИНИ!

0
3073

(Салвини и Путин на една од своите средби откако Салвини стана вице премиер на Италија)

Голем скандал ја тресе светската јавност денеска.

Американски шпиони од ЦИА ја снимале средбата меѓу блиски советници на Путин со луѓе од изборниот штаб на италијанскиот вице премиер Салвини на која средба се разговарало за милиони евра руска донација за кампањата на Салвини со која тој стана вице премиер на Италија а неговата партија ЛИОГА најголема во италијанскиот сенат.

Снимката е објавена денеска во американскиот влијателен портал Баз Фид.

Ова е одмазда на ЦИА за мешањето на Москва во изборите во Америка но и во разните ИНФО ВОЈНИ кои ги води Москва против американски сојузиници како што е и снимката со нашиот премиер Заев.

Инаку Салвини се смета за најмоќен политичар во Италија во моментот и е лидер на најголемата партија во сенатот, Лига, која е популистичка крајно десничарска партија која се бори за распад на ЕУ и излегување на Италија од Еврозоната и враќањрто на Лирата како спас за италијанската економија.

Ништо чудно понатаму да се појават вакви снимки и за британската БРЕГЗИТ партија француската десничарка Мари ле Пен.