ЦентарЊуз: Оливер Деркоски на местото на Трајковски во УЈП

0
754

Според информациите кои ги пренесува порталот Centarnews.net нов директор а УЈП ќе биде Оливер Деркоски.

63d09b7463910319fb87a514ffb46085_L-540x304

Оливер Деркоски, кој моментално работи во УЈП, додека пак досегашниот директор Горан Трајковски ќе работи како нотар.

Деркоски во УЈП доаѓа во февруари 2015-та година
Според извори на Либертас, Горан Трајковски подолго време сакал да ја напушти челната функција во УЈП и да продолжи како нотар. Изјавата на премиерот дека ако сакал можел пак да се пријави на конкурсот е лицемерна велат изворите на Либертас бидејки тој знаел подолго за намерата на Трајковски.