ЦЕЛ СВЕТ СЕ ЧУДИ: Аматеризам, херојско мачеништво или волунтаризам на лидерот на ВМРО ДПМНЕ?!

0
2638

Многумина бараа метафорички толкувања во цитатот на крајот на писмото-одговор на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ до помошникот државен секретар на САД, Вес Мичел: „Секогаш е најтемно пред  зората“. Едно објаснување е дека тоа значи оти работите изгледаат најлоши токму пред моментот да станат подобри. Може и така да се толкуваат – од една страна, за Христијан Мицкоски тоа да значи дека по големиот притисок од сите страни пратениците од неговата партија да гласаат за уставните измени, сепак зората само што не го објавила неговиот триумф на храброста во непопуштањето; а од друга, дека големото „не“ најпосле може да се трансформира во скромно „да“.