Хуманитарна помош добија 110 семејства од Диво насеље

0
766

Храна, средства за хигиена, средства за дезинфекција, ќебиња, вода за пиење, чизми е хуманитарната помош која ја обезбеди Црвениот крст на Република Македонија преку општинската организација на Црвениот крст на Куманово за 110 семејства од Диво насеље.

nok

 Од таму велат делат сите заинтересираните фирми и граѓани можат да се вклучат со обезбедување на парична помош:
– Сметка на Фонд на солидарност 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка

– Донирање на 100 денари со повик на телефоните: 075/070/077 143 400

„Апелираме до правните субјекти и граѓани донациите во материјална помош може да се обезбедат во храна, бебешка храна, средства за хигиена, средства за дезинфекција и постелнина. Помошта може да се предаде во магацините на Црвениот крст во Момин Поток, Скопје од 8 до 18 часот во работни денови, во сабота и недела од 8 до 16 часот (контакт тел: 3096 227)“, се наведува во соопштението.