ХОРХЕ ПРОДОЛЖУВА ДА НЕ БРУКА ПРЕД ЦЕЛ СВЕТ: Во Бразил раскажувал дека Македонија го добила името од некакво Индиско античко племе?!

0
1092

Индиски дипломат од Бразил раскажува како Хорхе му раскажувал за генезата на името Македонија, тоа било некаква реченица од некакво индиско античко племе?!

Зборот Македонија потекнува од Индија. Била наречена „Маа Ки Дунија“ (Maa Ki Duniya), а потоа Римјаните ја нарекле Македонија.

Ова претседателот на Македонија, Ѓорге Иванов му го соопштил на индискиот амбасадор во Бразил, Аби Кумар за време на отворањето на Македонската амбасада во Бразилија.

„Имав можност да го запознаам доктор Ѓорге Иванов, претседател на Македонија на церемонијата за отворањето на Македонската амбасада во Бразилија. Ми кажа интересна работа „Зборот Македонија доаѓа од Индија. Била наречена ‘Маа ки Дунија’, по што Римјаните започнале да ја викаат Македонија“, напиша Кумар на „Твитер“.