ХОРОР ФОТО ГАЛЕРИЈА ОД РЕФОРМИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО НА ТОДОРОВ: Веќе нема дилема зошто Македонија е на прво место во Европа по смртноста на доенчиња: Родилиштето во Штип како од времето на втората светска војна!

0
554

Искинати душеци, чаршави со дупки, искршени боксеви за раѓање, рѓосана вага за мерење на бебињата, апарат за кислород и инструменти како од времето на втората светска војна. Вака отприлика изгледа одделот за гинекологија и салата за раѓање во Клиничката болницата во Штип, пренесува порталот „Нова“.

Овие фотографии во НОВА ги испрати една од жените што се породила таму и за малку избегнала инфекција.

Целата сторија со фотографии ОВДЕ