ХИДРО ЛОПОВОТ МИЦКОВСКИ СЕ ПРЕТЕРА СО ЈАДЕЊЕТО ОТРОВНИ ПЕЧУРКИ, ЌЕ СЕ ВРАЌАЛ НА ВЛАСТ : ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе барање за распуштање на Собранието и предвремени парламентарни избори

0
1196

ВМРО ДПМНЕ утре ќе поднесе барање до Собранието за распуштање на Парламентот и одржување на  предвремени парламентарни избори, заедно со претседателските избори.

Ова било заклучено на седниците на Извршниот и на Централниот партиски комитет.

Претседателот на партијата Христијан Мицкоски кажа дека очекува од Заев веднаш да поднесе оставка и да се формира техничка Влада.

„Утре пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе барање веднаш Зоран Заев да си поднесе оставка и да се фромира техничка влада и иницијатива за распуштање на предвремени парламентарни избори на исти трошок со претседателските избори. Следните неколку дена нека одлучи СДСМ па да видат граѓаните кои бара избори, а моли Бога да не ги добие – рече Мицкоски пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски кажа и дека ќе инсистира техничката Влада да се формира 100 дена пред изборите, како што пишувало во Законот и дека за ова прашање не бил подготвен на компромиси.