Хидробиолошкиот завод потврди: Рибите кои касаа рибари во Дојран се пирани

0
1539

Рибите кои рибарите во Дојран ги извадиле од езерото биле пирани потврдила анализата на охридскиот хидробиолошки завод. Според информациите, станува збор за аквариумски вид на пирани кои најверојатно некој ги пуштил во езерото.riba3

Вчера медиумите објавија дека рибари во своите мрежи од езерото извадиле пирани, а некои од нив дури и ги каснале.