ХВАЛА ВАМ БРАТЈЕ СЛОВЕНЦИ : Словенија ќе го ратификува прокотолот за пристапување на Македонија во НАТО!

0
451

Словенија денеска се очекува да го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО.

Словенија ќе биде втората земја-членка на Алијансата која по Грција ќе го ратификува Пристапниот протокол во НАТО.

На седницата се очекува да присуствува и претседателот на македонското Собрание Талат Џафери, кој e во официјална посета на Словенија.

Според најавите од Албанија, вo четврток Пристапниот протокол треба да биде ратификуван и од албанскиот Парламент.