ХА ХА ХА НИШТО ОД СЛОБОДА ЗА ГАЗДА КАМЧЕВ, ГЕРО ДАГАУ ЌЕ ОСТАНЕ СО ПРСТОТ ВО УСТА И ЌЕ ТРЕБА ДА БАРА ДРУГА КРАВА МОЛЗНИЦА ЗА ПАРИ, НАЈГОЛЕМИОТ СПОНЗОР НА ВМРО-ДПМНЕ ОРЦЕ КАМЧЕВ ОСТАНУВА ВО ПРИТВОР, ОД СТРАНА НА КРИВИЧЕН СУД ОДБИЕНА Е ГАРАНЦИЈАТА ОД 1,8 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ОЛИГАРХОТ ДА СЕ ПУШТИ НА СЛОБОДА

0
1906

Бизнисменот Орце Камчев останува во притвор, во истражниот затвор „Скопје“, бидејќи Кривичниот суд му ја одби и последната поднесена гаранција од 1,8 милиони евра, пренесе „Фокус“ повикувајќи се на информација од Кривичниот суд, од каде што додаваат дека Камчев има право на жалба пред Апелација.

-Кривичниот совет постапувајќи по предлогот на одбраната за кој се интересирате донесе првостепено решение со кое предлогот за укинување на мерката притвор и замена за друга мерка за обезбедување присуство се одбива. Против ова решение странките имаат право на жалба во рок од 3 дена до Апелациониот суд Скопје – -информирале од судот.