ХАХА: Мило Ѓукановиќ и Бранко Црвенковски, овде фали само уште Љубчо!

0
881

Веднаш по формирањето, поранешните претседатели и премиери од земјите на поранешна Југославија, бе примени од актуелниот црногорски претседател,Мило Ѓукановиќ.

Пред два дена, во Црна Гора е формиран Подгорички клуб, во кој членуваат поранешни премиери и претседатели од регионот. Овој клуб е формиран за да понуди визија за Западен Балкан, како заедничка стратегија за интеграција во ЕУ. Основачи на клуботе се поранешните претседатели на Црна Гора, Македонија и Словенија, Филип Вујановиќ, Бранко Црвенковски и Данило Тирк, поранешниот претседавачки член на Босна и Херцеговина, Златко Лугумџија, како и поранешните премиери на Хрватска и на Србија, Јадранка Косор и Мирко Цветковиќ.