ХАХА, ГАФ НА ТРАЈКОВСКА, НЕ САКАЈЌИ ОТКРИ ЗОШТО ЈА ПРАВИ ЕМИСИЈАТА ЗА ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА

0
5049

– Што мислите, колку тежи Шарена Револуција на политичкиот пазар? Во партиските математики, ВМРО ДПМНЕ сигурно си вели ќе биде корисно ако шарените останат дома за денот на изборите, а пак СДСМ сигурно си вели ајде уште овие избори да ги извадиме на гласачки кутии знаејќи дека тие никогаш нема да гласаат за ВМРО ДПМНЕ…

Оливера Трајковска во едно од своите безброј долги прашања како ФРОЈДОВСКИ да си призна зошто ја прави емисијата за Шарена револуција и зошто цела емисија во прашањата мрчење и кењаше како идеалите биле разочарани, како револуцијата била изневерена па дури повикуваше на нова револуција поради скандалите на власта?!?!

Се чини идејата на ВМРО ДПМНЕ зошто толку напиња да ја збори Шарена револуција и нивните медиски куртони е да се креира гнев и разочарување кај Шарените за тие да не излезат на избори и тогаш ВМРО да се соочи со СДСМ лице во лице и тогаш ВМРО се надева дека ќе може да го победи СДСМ без помош на шарените…

Ете затоа Оливера ја прави емисијата, самата си кажа во едно од прашањата. Кој ќе верувал дека Трајковска ќе работи на тоа Груевци да се вратат на власт, просто е неверојатно што се случува со големите македонски новинарски бардове попут Трајковска и Геровски…