Пратеникот и член на ИО Хари Локвенец гостин и говорник на конгресот на Социјалдемократерна во Шведска

0
669

Во изминатите неколку дена пратеникот и член на ИО на СДСМ Хари Локвенец беше во работна посета на Шведска каде беше гостин и говорник на конгресот од социјал демократите во Шведска каде што говореше за актуелната политичка ситуација во Македонија како и за вредностите на социјал демократијата и декларација за поддршка.

9a6f5e80cf4957ececffac3e2453a45735c949580eef4db3e0436dcb747590fa

 

Покрај тоа Локвенец оствари средба со парламентарната група, министерството за надворешни работи, Улоф Палме институт и високи функционери на партијата.

e2c33289250c5dfcc2649ae99ea2bedfb6209349a9b1b344f1774abc211469b2 b179c8085864027370d4d836da0f224509a4119d029cf5cbc0f735749972a291