ХАМАС СЕ ЗАКАНУВА СО НОВИ МАСАКРИ ВРЗ ИЗРАЕЛЦИТЕ

0
318

„Израел е држава за која нема место на нашата земја“, изјави претставникот на Хамас Гази Хамад за либанскиот медиум LBCI news, според извештајот и преводот на Институтот за истражување на медиумите на Блискиот Исток (МЕМРИ).

„Мораме да ја отстраниме таа земја“, продолжи тој, пренесува The Jerusalem Post.

„Мораме да му дадеме лекција на Израел и тоа ќе го правиме повторно и повторно. Операцијата Потоп Ал-Акса (така Хамас го нарекува крвавиот напад врз Израел извршен на 7 октомври 2011 година) е само прв пат, а ќе има втор, трет, четврти…“