ФУРКАН САЛИУ МУ СЕ ПУШТИ НА ДИРЕКТОР ОД ДУИ: ШТО МАЈКА БАРАШ ДА ПУШТАШ АВТОПАТ, ТИ СИ ДИРЕКТОР НА ФОНД ЗА ЗДРАВСТВО?!

0
1913

Колегите од 360 степени недела дена ги следеа функционерите и со факти констатираа тешки злоупотреби. Никој за тоа не понесе одговорност.

Два дена после тоа истражување каде што токму функционерите на ДУИ беа тие што најмногу ги злоупотребуваа службените возила, директорот на Фондот за здравствено осигурување беше на промовирање на инфраструктурен проект во работно време.

Истиот директор кога се случи хакерскиот напад во Фондот го немаше. Ова веќе не е нормално однесување на еден човек, не функционер туку човек.

Цела држава те гледа што правиш со народни пари и ти си продолжуваш како ништо да не се случило. А секако, Премиерот си ќути.

Фуркан Салиу на Твитер.