Фуере за говорот на Груевски: Ова е лудило! Америка и ЕУ мора да реагираат

0
1380

„Ова ја става македонската криза на поголемо ниво на тензија, опасност и безаконие. Еу, Америка и меѓународната заедница мора да реагираат. Дури и суспендирање од ОБСЕ и советот на ЕУ треба да бидат опфатени“, го искоментира Ерван Фуере говор на Груевски кој го оддржа на ордите кои беа сорбани пред ДИК