ФРЧКО : Оние кои се против компромис со Грција се всушност против Македонија, они се борат Македонија да ја нема, и за среќа тие се малцинство!

0
1930

– Ако погледнете кои се против компромис со Грција, ќе видите дека тоа се 4 групи, едната е на филозофски факултет, писатели и професори, потоа тоа е партијата Левица, потоа тука е бандата на Јанко Бачев и како последни се една група внатре во ВМРО ДПМНЕ. Сите овие всушност знаејќи што значи за земјава ако остане надвор од ЕУ и НАТО на подолг рок, а тоа е сигурен распад, они всушност се борат Македонија да ја нема. Но мислам дека тие се малцинство во земјава.

Проф. д-р Љубомир Фрчкоски на 1 ТВ.