Фрчкоски: Има уште многу работа, сега треба да биде формирана преодна Влада

0
433

Има уште многу работа. Сега треба да биде формирана  преодна Влада.  Сегашната  не може ништо да направи  бидејќи таа ги создаде сите проблеми  кои се нотирани  во извештајот на Рајнхард Прибе. Не може истиот  актер  кој беше критикуван во извештајот на Прибе да ги реализира обврските  кои ги испорача Брисел а кои ние како држава мора да ги исполниме ако имаме евроатлански аспирации, вели во интервју за Фактор ЉУБОМИР ФРЧКОСКИ, универзитетски професор, поранешен министер и претседателски кандидат.

Според него преодната влада  би функционирала до одржувањето на  парламентарните избори.

Интервјуто може да го прочитате ОВДЕ