ФРЧКОВСКИ: НЕ ЗАМИНАВ АМБАСАДОР ВО ВАШИНГТОН ПОРАДИ ФИЛИП РИКЕР, УШТЕ МИ Е ЛУТ ШТО НАПИШАВ ЗА НЕГО КОЛУМНА ДЕКА ПОВЕЌЕ СЕ ГЛЕДА СО МИЈАЛКОВ ОД ШТО СЕ ГЛЕДА СО ЖЕНА МУ

0
952

– Владата ме покани да бидам амбасадор во Вшингтон, но тоа го стопираше Филип Рикер од личен каприц, уште ми е лут што пред 10 години напишав колумна дека тој почесто се гледа со Сашо Мијалков од што се гледа со својата жена, уште ми ја памти таа колумна човекот многу е суетен. Но постои можмност да замина во ООН во Њујорк ќе видиме.

Професорот Фрчковски откри зошто не се реализираше најавеното амбасадорување во САД, Вашингтон.