Фросина Ременски за нападот на полициската станица во Гошинце: Обид за вовлекување на Македонија во платен, режиран и свесно инициран етнички судир!

0
569

Обидот за вовлекување на Македонија во платен, режиран и свесно инициран етнички судир, како сценарио за извлекување на власта од кривичната одговорност е велепредавнички и антидржавен акт на сите инволвирани против сопствениот народ и сопствената држава!

remenski

Обидот за вовлекување на Македонија во платен, режиран и свесно инициран етнички судир, како сценарио за извлекување на власта од кривичната одговорност е велепредавнички и антидржавен акт на сите инволвирани против сопствениот народ и сопствената држава!

Секој вид на подготвување, овозможување, помагање и свесно учество во вакови и други видови на насилство се акти на директно помагање во избегнување на одговорноста на оваа криминална власт!

Платеното и медиумски осмисленото сценарио на власта за подгревање на меѓуетничката нетрпеливост и измислувањето на непријатели и напад е одговорот и местото за барање на одговорност за се што се случува и би се случувало!

Власта треба да сфати дека со секој изминат ден со нив штетите и срамот за државата и за народот се се поголеми!
Државните институции што ги претворија во партиски штабови заборавија на нивната вистинска задача … Граѓаните на Македонија (Македонци, Албанци, Турци, Бошњаци …), се мудри за да оценат кој сака да им го украде мирот и спокојството … ОДГОВОРНОСТА ЗА СЕ Е НА ВЛАСТА !

Фејсбук статус на Фросина Ременски